maandag 8 mei 2023

4 tips om meer interactie op je blog te krijgen

Als je je afvraagt waarom je geen reacties krijgt op je blog, kan het zijn omdat je zelf nooit reageert op andere blogs. Dat is natuurlijk jammer, want het voelt alsof je een feestje geeft waar niemand op komt dagen. 

Reageer zelf
Maar geen zorgen, er is een oplossing: Ga zelf reageren!


4 tips om meer interactie op je blog te krijgen:
  1. Als je iets leest in een andere blog wat je goed, mooi, leuk vindt, zeg het dan! Complimenten geven over de schrijfstijl, ideeën of foto's die ze delen kan de blogger aanmoedigen om door te gaan en dit kan dan weer leiden tot meer interactie tussen jullie.
  2. Wees persoonlijk in je reacties. Neem de tijd om echt te lezen wat iemand schrijft en geef een eerlijke reactie. Het werkt niet om alleen maar kort en krachtig "leuke blog!" te typen, dat komt niet leuk over.
  3. Gebruik emoji's! Een leuke emoji kan je reactie net dat extraatje geven. Denk aan 🤩 voor een enthousiaste reactie of  🤔 als je over iets aan het nadenken bent.
  4. Vraag om meer details over een specifiek onderwerp. Zo maak je het gemakkelijker voor ze om op jouw blog te reageren en misschien zelfs een gesprek te beginnen!

Nieuwe connecties door te reageren 
Als je deze tips een beetje volgt, zul je zien dat er connecties ontstaan en dat je zelf ook meer reacties krijgt dan een paar maanden terug. Wie weet leer je zelfs nieuwe mensen kennen. Of je ontdekt je blogs waar je anders nooit op gekomen was.

Het reageren op blogs is als het achterlaten van digitale voetsporen die terugleiden naar je eigen blog.👣💻 Het is niet alleen een manier om mede-bloggers te ondersteunen en aan te moedigen, maar ook een manier om je eigen gemeenschap te laten groeien 🌱🤝  Krista Aoki, blogger.



Bonustip: Laat je niet verleiden tot het (alleen maar) dumpen van je commentaar! Ga af en toe terug naar de blogs waarop je hebt gereageerd en kijk of de blogger terug-reageerde. Dit is de manier waarop er connecties ontstaan, en hoe je uiteindelijk een community rondom je eigen blog kunt opbouwen. Wie weet krijg je er trouwe fans bij! 

Stop met dat eenzaam scrollen om te kijken of je (al) een reactie hebt en begin aandacht te geven aan andermans blog. Wie weet wat voor moois er dan ontstaat!

Deel jouw blog ook op de Linkparty van Huisvlijt

6 opmerkingen:

  1. Dank voor deze tips. En je hebt helemaal gelijk hoor, als je bij anderen reageert, komen mensen ook vaak even bij jou kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is altijd leuk wanneer iemand een reactie plaatst inderdaad! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik een negatieve reactie en dan ook nog op de persoon, wel moeilijk vind. Het kost me dan vaak moeite om het naast me neer te leggen.

    Maar ik probeer zeker weer vaker te reageren op blogs van anderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien eens een blogje aan wagen: hoe omgaan met negatieve feedback.

      Verwijderen
  3. Wat leuk dat je de linkparty deelt. Dankjewel daarvoor.

    Ik reageer altijd op alle bloggers die op mijn blog reageren. Omdat ik weet hoe fijn het is als iemand reageert.

    BeantwoordenVerwijderen